H E L E N E


Käsikirjoitus: Antti J. Jokinen & Marko Leino /  Ohjaus: Antti J. Jokinen / Tuotannossa: 2018-2019 / Kesto: 100 min

SYNOPSIS

Vuosi 1915. Helene Schjerfbeck elää unohdettuna taiteilijana iäkkään äitinsä kanssa maaseudulla. Viimeisimmästä näyttelystä on kulunut jo vuosia, ja Helene on jatkanut maalaamista ainoastaan omasta intohimostaan. Kaikki muuttuu, kun taidekauppias löytää Helenen sekä tämän 159 upeaa maalausta – ja haluaa järjestää suuren yksityisnäyttelyn. Helenelle käänteentekevä hetki koittaa kuitenkin vasta kun hänet esitellään Einar Reuterille. Nuori Einar on metsänhoitaja, ja taiteen harrastajana Helenen töiden intohimoinen ihailija. Hänestä tulee Helenen uskottu ja myös rakastettu.

OHJAAJAN SANA

Helene on elokuvanaiheena ainutlaatuinen ja harvinainen. Sankarimyytin takaa löytyi hyvin moniulotteinen ja kulmikas ihminen. Myös hänen suhteensa Einar Reuteriin on välitön, kaunis ja lopulta hyvin ankara. Minulle hän on ollut taiteilija, joka on seurannut minua vuosikausia piilotajunnassa ja nyt olen viimeinkin kohtaamassa hänet tässä tarinassa.

Minulle Helene on toistaiseksi tärkein aiheeni elokuvana. Ohjaajana olen erittäin tyytyväinen, että juuri me tekijät pääsemme toteuttamaan sen katsojille nähtäväksi.

-Antti J. Jokinen

LUE ELOKUVAN VIRALLINEN PDF TIEDOTE

LAURA BIRN

KRISTA KOSONEN

JOHANNES HOLOPAINEN

EERO AHO

PIRKKO SAISIO